Atletico Madrid vinder indledende Europa League-trofæ - bryder Fulham hjerter

Antonio Lopez Atletico Madrid 2009/10

Atletico Madrid 2 - 1 Fulham (AET) (FT 1-1)

Atletico Madrid vandt den indledende Europa League torsdag aften med en klassevisning, men en modig modstand fra Fulham. Da holdene låst fast på fuld tid, så kampen ud til at være på kursus for at gå til straffe, da 25 minutters ekstra tid heller ikke kunne adskille holdene. Derefter slog Diego Forlan igen for anden gang i kampen for at vinde spillet for Atletico og bryde Fulham hjerter.

Det havde altid været et eventyr for syd London. Ingen havde nogensinde realistisk forventet, at de skulle komme så langt, uden at løfte et europæisk trofæ for første gang i deres historie. Og ved slutfløjten var eventyret forbi, det var Atletico Madrid, der skulle ætses som fornavn på Europa League Trophy.

Diego Forlan havde åbnet scoringen for den spanske side i 32 minutter, og det var en forsvarsfejl, der førte til målet. Først Paul Konchesky gav væk besiddelse og Antonio Reyes startede et skridt, som Fulham ikke kunne lukke, et tæt hold fra Forlan satte Atletico 1-0 foran. Fulham lagde sig ikke længe, ​​og minutter senere brød Zamora igennem Atletico bagvagter. Atletico kunne ikke klare faren, og Zoltan Gera satte op et tæt skud til Simon Davies, der fløj ind i Atleticos netværk for udligningen.

Ved halvtid forblev scoringerne 1-1, og yderligere 45 minutter af alt angreb fra Atletico så dem dominere besiddelse og udstråle deres klasse, men alligevel gjorde de ikke det vigtigste gennembrud. Fulham forsvarede modigt, men truede sjældent på modangrebet, og efterhånden som spillet begyndte at vise tegn på træthed.

Så ekstra tid skulle det være, og fulgte det samme mønster i den første halvdel og 10 minutter ind i den anden. Bare i 5 minutter længere, ville det have været et straffespark, men så tog Agüero bolden til venstre. Et labert lille træk og en trådkugle gennem til Forlán, som befandt sig umarkeret og i rummet midt i straffesparksfeltet. En fræk flick, en svag afbøjning, Schwarzer blev slået, og spillet blev vundet for Atletico. Drømmen over for Fulham og den storslåede manager Roy Hodgson.

Atletico løftede trofeet, og det var velfortjent, når alt blev sagt og gjort. For der var ingen tvivl om, at de var det bedre hold.