Bejing-OL 2008 - Fodbold for kvinder
Olympisk fodbold 2008 begynder.

Antallet af hold i olympisk fodboldturnering for kvinder er øget til 12 til disse Bejing-OL. Kampene i kvindekonkurrencen spilles mellem 6. og 21. august med fire grupper på fire hold. I hver gruppe går de to øverste hold videre til knockout-stadierne, indtil der er en vinder.

To dage før OL 2008 officielt er åben, begyndte fodboldturneringen. Kvindebegivenheden startede tirsdag, og herrenes begivenhed var i dag. I kvindekonkurrencen fejrede turneringsværterne Kina en 2-1 sejr over Sverige i åbningskampen. Xu Yuan satte Kina ud, før Lotta Schelin udlignede for Sverige. Han Duan's scorede vinderen i det 72. minut for sit 101. internationale mål og for at sætte Kina foran deres gruppe.

Verdensmestere Tyskland spillede deres første kamp mod Brasilien, holdet, som de havde slået 2-0 i en spændende kamp sidste sæson for at vinde verdensmesterskabet. Denne gang lever kampen ikke op til forventningerne og producerede uafgjort 0-0.

I mellemtiden kom dagens chok, da Norge slo de forsvarende olympiske mestre USA. Laursen Kaurin og Melissa Wiik scorede målene inden for de første fire minutter, og spillet producerede ikke yderligere mål efter det. Kaurins mål på under 2 minutter brød rekorden for det hurtigste mål nogensinde i kvindernes olympiske fodboldturnering.

I de andre spil slog Canada Argentina 2-1, Nordkorea slog Nigeria 1-0 og Japan trak 2-2 med New Zealand.